Over onsLynxCare is een medisch IT bedrijf, opgericht door een arts en apotheker.
LynxCare kan je vergelijken met een labo voor bloedanalyse, maar dan voor medische dossiers: de Lynx CareMonitor® software zorgt ervoor dat artsen snel en accuraat een overzicht hebben van patient-informatie (vanuit gestructureerde en ongestructureerde HIS rapporten, PROM’s, ea.) relevant voor de zorg van zijn/haar patiënt.

Het doel van deze nieuwe technologie (Text Mining en Artificiële Intelligentie), is om data die vandaag verspreid zijn over verschillende bronnen te vertalen in bruikbare inzichten voor de patiënt, de arts en het ziekenhuis. Bijvoorbeeld, deze technologie laat toe om een snel en accuraat beeld te vormen van complexe behandeltrajecten: dit bespaart de dokter en patiënt veel administratieve tijd en legt de basis voor kwaliteitsvolle zorg.
LynxCare is geen reseller: deze technologie is binnen ons team ontwikkeld, met expertise van Belgische en internationale partners. Dit zorgt ervoor dat we onafhankelijk zijn van derden en kwaliteitsvol en efficiënt de vraag van onze klanten kunnen beantwoorden.

De basis van LynxCare ligt in de Verenigde Staten, bij Lynx Collaborative Care Network, Inc. Dokters en patiënten bundelden er de krachten om manueel een compleet en accuraat overzicht van de zorg van patiënten samen te stellen over verschillende disciplines heen. Een accuraat en betrouwbaar overzicht van de medische voorgeschiedenis van een patiënt biedt belangrijke inzichten aan zowel de patiënt als zijn zorgverleners, en verkort de weg tot een correcte diagnose, behandeling en herstel.

EEN STERK TEAM

Georges DE FEU, Pharm.D.

CEO

Dries HENS, M.D.

CBO

Manu KAZALTZIS

CTO

ELKE DE WITTE, PH.D.

US Bus Dev

Andreea BODNARI, PH.D.

IT lead NLP & AI

Charlotte Hansart

NLP manager

Pavel Jez, Ph.D.

Data science – ML engineer

Wout Olyslagers

Data science

TOM SIMONS

Implementation manager

Steffen Triekels

Test engineer

Enela Tanka

Sales representative

Quentin Vervenne

Administration

ERVAREN ONDERNEMERS

Filip VERBEKE

Partner

Luc BOSMANS

Partner

Kris VERSTREKEN, M.D., ir.

Partner

Chris JONES, Prof.

Partner


WIL JE MEER WETEN?

CONTACT US